Wat is een Scrub-zeep?!

Gepubliceerd op 3 september 2023 om 14:10

 

Scrubzepen zijn producten die dode cellen exfoliëren, waardoor de huid wordt bevrijd en kan regenereren. De microcirculatie van het huidoppervlak wordt verbeterd. En uiteraard is dit zowel positief voor mannen als voor vrouwen.

 

Wanneer moet je je gezicht scrubben?

 

Over het algemeen moet u regelmatig scrubben nadat u uw gezicht heeft gewassen en voordat u naar bed gaat, zodat uw huid rust krijgt en tijdens de slaap de kans krijgt om te verjongen en de glans van uw gezicht te herstellen.

 

Hoe vaak moet je je gezicht scrubben??

 

Probeer het gezicht 1 keer per week te scrubben, dit is gemakkelijk om in een wekelijkse zelfzorgroutine kan worden ingebouwd. Heb je een vette huid dan mag je maximaal 2 keer per week het gezicht scrubben.

Kies een natuurlijke scrubzeep zoals koffie-zeep, maanzaad-zeep, actieve kool-zeep, klei-zeep, etc... De zepen die plastic exfoliant deeltjes bevatten raden wij af.

 

Hoe gebruik je een scrubzeep?

 

Maak eerst je gezicht nat met lauw water. Wrijf de scrubzeep zachtjes met kleine cirkelvormige bewegingen over jouw huid. Scrub je gezicht zachtjes gedurende 30 seconden. Spoel je huid rijkelijk af met lauw water. Dep je huid droog met een handdoek of tissue.

Soms geeft zo’n diep gereinigde gezichtshuid een wat trekkerig gevoel, wij raden aan om de huid na het scrubben te verzorgen met een face butter of gezicht crème.

 

Hieronder vind je een paar voordelen van natuurlijke scrubzeep:

 

  • Verwijdert de dode huidcellen
  • Verbetert de huidtextuur
  • Voorkomt toekomstige puistjes
  • Vervaagt markeringen en pigmenten vlekken
  • Helpt bij ingegroeide haartjes
  • Zorgt voor een betere opname van andere huidverzorgingsproducten
  • Voorkomt veroudering

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.