Wat zijn bruisballen (Bath bombs)??

Gepubliceerd op 16 oktober 2022 om 16:49

 

Een bruisbal oftewel bath bomb (bad bom) is meestal een balvormig badproduct dat bruist in contact met het warm water.

Bad bommen zijn in veel verschillende kleuren, geuren, vormen en formaten. Sommigen hebben zelfs extra dingen toegevoegd zoals bloemblaadjes, kruiden, glitter en bevatten vaak vocht inbrengende, huidverzorgende oliën en boters zoals amandelolie en cacaoboter. Zouten en kleipoeder worden ook vaak gevonden in een bruisbal, ze helpen je huid te verzachten, te hydrateren en te verzorgen.

 

Eén van de hoofdingrediënten van bruisballen is baking soda oftewel zuiveringszout. Baking Soda wordt ook wel natriumwaterstofcarbonaat, natriumbicarbonaat, sodium bicarbonate, dubbelkoolzure soda en baksoda genoemd. Zuiveringszout maakt je huid lekker zacht en geeft verlichting voor vermoeiende spieren en voeten.

 

De 2e hoofdingrediënt van buisballen is citroenzuur. Citroenzuur is van nature te vinden in citroenen en limoenen, het is een onmisbaar ingrediënt voor het maken van bruisproducten. Gemengd met zuiveringszout en gelegd in het warme water ontstaat er kooldioxide (het bruis effect). Door deze bruis reactie komen er ontelbaar veel kleine bubbeltjes vrij en maken het water koolzuurhoudend. Een bad met koolzuurhoudend water zorgt voor een betere doorbloeding en een beter stofwisseling in het lichaam.

 

Hoe gebruik je een bruisbal?

 

Wij adviseren altijd de volgende stappen te volgen om het maximum van de bruisbal-voordelen te benutten:

  1. Laat de bad vollopen met warm water: voor een optimaal bruiseffect heb je warm water nodig. Bruisballen bruisen niet goed (of helemaal niet) in koud water.
  2. Zit of lig in de bad: als je eerst in een warme bad zit (of ligt) dan begint de huid te ontspannen en de huidporiën openen. Het is de bedoeling dat je je huid voorbereid om de voedingstoffen en helende stoffen op te nemen.
  3. Laat de bruisbal in het water vallen: de bal begint geleidelijk te bruisen. Alle ingrediënten beginnen in het water op te lossen en kun je genieten van een voedend en verzachtend bad met een heerlijke geur.

 

 

Tips:

 

  • Na het gebruik van bruisballen spoel je je lichaam met schoon water.
  • Wil je alleen een stukje van de bruisbal gebruiken dan kun je het in stukjes snijden maar ons advies is om bad kruimels (losse bruismix) te kopen in plaats van een bruisbal want dan kun je lekker zelf bepalen hoeveel je wilt gebruiken. Er is geen verschil tussen een bruisbal en bad kruimels.
  • Sommige bruisballen bevatten bloemblaadjes en kruiden die achter kunnen blijven in het bad nadat je het bad hebt laten leeglopen. Je kunt dit voorkomen door de bruisbal in een klein stoffen zakje (of organza zakje) te doen.

 

Rating: 5 sterren
1 stem

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.