Gratis verzending vanaf € 45,-

Coronavirus en Zeep!!

Gepubliceerd op 28 maart 2020 om 23:30

 

“is uw zeep antibacterieel?”
Deze vraag krijg ik vaak te horen de laatste tijd. Hoewel alle zeep een aantal antibacteriële eigenschappen heeft, is dat niet de reden om je handen te wassen. Laat het me even uitleggen:


         1- COVID-19 is een virus, daarom helpen antibacteriële producten niet noodzakelijk de verspreiding van virussen te voorkomen, aangezien virussen en bacteriën niet hetzelfde zijn. In tegenstelling tot bacteriën kunnen virussen niet overleven zonder een gastheer. Virussen zijn kleiner dan bacteriën. In feite is het grootste virus kleiner dan de kleinste bacterie. Alle virussen hebben een eiwitmantel en een kern van genetisch materiaal, RNA of DNA. ook veroorzaken de meeste virussen ziekten, terwijl alle bacteriën dat niet doen. sommige bacteriën zijn eigenlijk goed voor je.


         2- Er zijn veel producten waarvan je denkt dat het zeep is. Dat zijn ze niet, het zijn detergenten . Detergenten worden over het algemeen gemaakt van petroleum (aardolieproducten) met surfactants (oppervlakte actieve stoffen), schuimmiddelen en alcohol als hun belangrijkste bestanddeel. Om de onaangename geur van deze chemicaliën te verwijderen (te maskeren), zijn detergenten sterk geparfumeerd met goedkope synthetische geurstoffen die ftalaten (conserveermiddelen) bevatten en antibacteriële middelen (om hun houdbaarheid te verlengen) waardoor de detergenten vaak de oorzaak zijn van allergieën en huidirritaties.
Wat de industriële fabrikanten over het algemeen ook doen is de glycerine verwijderen en het verkopen voor winst in andere producten. De industriële zepen waarbij de glycerine is verwijderd zullen jouw huid daadwerkelijk uitdrogen. De consument zal vervolgens een ander product zoals lotion moeten kopen om het vocht en de beschermende olielaag die jouw huid nodig heeft aan te vullen.
Natuurlijke zepen worden geproduceerd met natuurlijke oliën zoals kokosolie en olijfolie. Ze behouden de natuurlijke glycerine die wordt geproduceerd wanneer natriumhydroxide gemengd wordt met de oliën. Natuurlijke zeep is ook biologisch afbreekbaar en beter voor het milieu.


         3- wanneer je je handen 20 seconden of langer met water en zeep wast, gebeurd het volgende: de zeep heeft twee soorten moleculaire componenten, Hydrofiele moleculen (wateraantrekkende) en Hydrofobe moleculen (waterafstotende) .Deze twee moleculen hechten zich aan het virus en vernietigen zijn structuur. De zeep vangt vuil en de fragmenten van het vernietigde virus op in kleine belletjes genaamd “micellen” en worden ze weggespoeld met water.

 

Voilà, nu weet je het.
Dus...GA JE HANDEN WASSEN!..

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.